REJSY KABINOWE
Marzysz o luksusowym rejsie, ale nie chcesz wynajmować całego katamaranu? Rejsy kabinowe VIP to możliwość wynajęcia kabiny dla jednej lub dwóch osób na czas zorganizowanego rejsu pośród seszelskich wysp. To jak rezerwacja pokoju w luksusowym hotelu, ale z mnóstwem fascynujących atrakcji i udogodnień każdego dnia! Rejsy kabinowe to również niepowtarzalna okazja, aby poznać nowych znajomych, którzy podzielają Twoją pasję do podróżowania.
W planie czekają nie tylko przygody na oceanie – dla entuzjastów przygód lądowych przygotowaliśmy również wyjątkowe wycieczki trekkingowe po egzotycznych zakątkach wysp. Dbając o wygodę i bezpieczeństwo naszych gości, zapewniamy również transfer z lotniska pierwszego dnia oraz transport powrotny po zakończonym rejsie. Poznaj dokładny plan luksusowego rejsu kabinowego i sprawdź, jakie atrakcje czekają na Ciebie na naszym katamaranie!
Dzień 1.
Eden Marina > Beau Vallon
Po zaokrętowaniu w Marinie Eden wypływamy w stronę zatoki Beau Vallon. Zatrzymamy się na pierwsze snorklowanie i lunch przy jednej z plaż na północy wyspy Mahe. Po lunchu przepłyniemy w głąb zatoki Beau Vallon, gdzie zakotwiczymy przy jednej z najdłuższych i najszerszych plaż na Seszelach. Tutaj spędzimy popołudnie i pierwszą noc na kotwicy na katamaranie. Będziemy podziwiać zachód słońca, a po kolacji dla chętnych będzie możliwość odwiedzenia fajnych barów z muzyką na plaży.
Dzień 2.
Beau Vallon > Anse Georgette > Anse Lazio
Po śniadaniu wyruszamy na ok. 4-godzinną przeprawę w stronę wyspy Praslin. Na lunch zatrzymamy się przy przepięknej Anse Georgette, która graniczy z luksusowym polem golfowym, na które można wejść bezpośrednio z plaży. Po chwili relaksu w tym miejscu czeka nas jeszcze krótki 20-minutowy rejs na plażę Anse Lazio, która jest uznawana za jedną z najpiękniejszych plaż nie tylko na Seszelach, ale i na świecie. Ponownie będziemy mogli spędzić trochę wolnego czasu na rozrywkach, zarówno przed, jak i po kolacji, gdyż kotwiczymy w tym miejscu na drugą noc naszego rejsu.
Dzień 3.
Anse Lazio > St. Pierre > Cote D’Or (Praslin) > Curieuse
Poranna kawa, krótki relaks w błękitnym oceanie, śniadanie i płyniemy w stronę najdłuższej zatoki i plaży Praslin – Cote D’or oraz słynnej wysepki St Pierre, która jest idealnym miejscem do snorkelingu oraz jednym z najczęściej fotografowanych krajobrazów Seszeli. Tam też zjemy lunch, po którym udamy się na Curieuse, gdzie będziemy mieli okazję zobaczyć słynne olbrzymie żółwie gdyż jest to ich naturalny rezerwat. Na kolację i naszą wspólną trzecią noc na katamaranie zakotwiczymy właśnie w tym miejscu, a w razie niesprzyjających warunków pogodowych przepłyniemy do spokojnej zatoki przy Cote D’or.
Dzień 4.
Curieuse > Big Sister > Coco Island > Felicite
Nasz czwarty dzień, wzmocnieni oczywiście pożywnym śniadaniem, rozpoczynamy od około 1-1,5 godzinnego rejsu na prywatną wyspę Big Sister (Grande Soeur), gdzie będziecie mogli nacieszyć się jej dziewiczym wyglądem oraz spędzić czas na rajskiej plaży (upewnijcie się tylko, że dotrzecie do drugiej strony wyspy – tam kryje się raj). Tam też nasz Chef przygotuje lunch w formie BBQ na plaży. Po lunchu wracamy na jacht i płyniemy na wysepkę Coco, która jest sklasyfikowana jako morski park narodowy ze swoją niepowtarzalną fauną i florą oraz cudownymi koralowcami. Następnie udamy się w stronę wyspy Felicite gdzie zakotwiczymy na wieczorne snorklowanie, kolację i oczywiście kolejny, już czwarty nocleg.
Dzień 5.
Felicite > La Digue
Po śniadaniu skierujemy się w stronę La Digue, która uchodzi za najpiękniejszą i jedną z najczystszych i najmniej przekształconych przez człowieka seszelskich wysp wewnętrznych. Opłyniemy La Digue od południa wzdłuż przepięknych 3 plaż: Anse Cocos, Petite Anse i Grand Anse, które są warte zobaczenia ze względu na niesamowite formacje granitowe. Jeżeli warunki pogodowe pozwolą, zakotwiczymy w tym miejscu do lunchu. Następnie udamy się w stronę portu na La Digue, naprzeciwko którego zakotwiczymy na resztę popołudnia i nasz piąty nocleg. Port jest doskonałym punktem startowym do zwiedzenia całego La Digue. Można tutaj wypożyczyć rowery lub wynająć meleks z kierowcą i z ich pomocą zwiedzić całą wyspę. Proponujemy rozpocząć od północno-wschodnich plaż, które prowadzą do końca drogi przy Anse Fourmis. Po drodze warto zatrzymać się w malowniczym parku narodowym i na słynnej Anse Source d’Argent. Zwiedzanie wieńczy Grand Anse od strony lądu, wcześniej widziana podczas rejsu od strony oceanu. Dla wytrwałych – można przejść ścieżką przez dżunglę z Grand Anse, poprzez Petite Anse aż do Anse Cocos, ale trzeba na to przeznaczyć (tam i z powrotem) około 1,5-2 godzin oraz należy zabrać ze sobą minimum 1litr wody do picia na osobę, bowiem teren jest wymagający.
Nie musimy się spieszyć – na La Digue zostaniemy jeszcze prawie cały następny dzień, aby móc zarówno pozwiedzać wyspę, jak i spędzić czas na plażowaniu w przepięknej scenerii. Na koniec pełnego wrażeń dnia na jachcie będzie czekała na nas pyszna kolacja. A co dalej? Nic nie stoi na przeszkodzie, aby udać się ponownie na wyspę i odwiedzić któryś z barów serwujących tropikalne drinki przy kreolskiej muzyce.
Dzień 6.
La Digue > Baie Ste Anne (Praslin)
Poranek na La Dique przywita nas tradycyjnie wspaniałym śniadaniem przygotowanym przez naszego Chefa. O ustalonej porze będzie też na wszystkich czekał na jachcie przygotowany lunch, a poza tym mamy czas wolny do godz. 16.30, aby każdy mógł go spędzić na wyspie wedle swojego uznania i zrealizować plany, na które brakło czasu w dniu poprzednim. O 17.00 podnosimy kotwicę i udajemy się w stronę Baie Ste Anne (Praslin), gdzie będziemy mieli kolację oraz spędzimy wspólną szóstą noc tradycyjnie na kotwicy.
Dzień 7.
Baie Ste Anne > visit Vallée de Mai > St. Anne Marine Park (Mahe)
Po śniadaniu udajemy się na wyspę Praslin na wycieczkę z przewodnikiem po parku narodowym Vallée de Mai, znajdującym się na liście światowego dziedzictwa UNESCO, gdzie będziemy mogli zapoznać się z endemicznymi gatunkami Seszeli, łącznie ze słynnym Coco de Mer. Po powrocie z wycieczki będzie na nas czekał przygotowany lunch, po którym udamy się w drogę powrotną na wyspę Mahe. Czeka nas ostatni długi ok. 4-godzinny rejs do parku narodowego St. Anne Marine. Zakotwiczymy na ostatnią siódmą noc w urokliwym miejscu, skąd będziemy mogli podziwiać wyspę Mahe oraz inne okoliczne mniejsze wysepki, jednocześnie delektując się zachodem słońca oraz ostatnią pyszną kolacją na katamaranie.
Dzień 8.
St. Anne Marine Park > Eden Marina
Nie ociągając się po śniadaniu, korzystamy z ostatniego dnia wakacji. Snorkeling na pobliskiej rafie koralowej obowiązkowy! Zabawy na sprzęcie wodnym, wycieczka pontonem na pobliskie urokliwe plaże, złapanie ostatniej opalenizny – mamy nadzieję, że będą to momenty, które utrwalą wspaniałe wspomnienia z wakacji życia na naszym katamaranie.
Ok. godz. 13.00 serwujemy lunch, po którym ostatni raz podnosimy kotwicę i udajemy się do mariny Eden na wyspie Mahe. To krótki, ok. 20-minutowy rejs pozwalający po raz ostatni podziwiać piękno Seszeli z pokładu jachtu. W marinie cumujemy ok. godz. 14.30, więc mamy czas, aby spokojnie wziąć ostatni prysznic przed podróżą, spakować się i przygotować do opuszczenia pokładu. Przed godz. 17.00 rusza bezpośredni transfer na lotnisko.
Wliczone w cenę kabiny:
- Zameldowanie w marinie Eden Island: pierwszy dzień od 9.00 do 11.00 rano, rozpoczęcie rejsu po zaokrętowaniu wszystkich klientów
- Wymeldowanie z mariny Eden Island: ostatni dzień od 16.00 do 17.00
- Maksymalne wykorzystanie pierwszego i ostatniego dnia czarteru. Dzięki zameldowaniu w godzinach porannych i wymeldowaniu po południu, goście nie muszą bezczynnie czekać kilku godzin przed wejściem na pokład i przed wylotem.
- Zakwaterowanie w klimatyzowanej dwuosobowej kabinie z prywatną łazienką. (Klimatyzacja działa przez 10 godzin dziennie, standardowo w nocy od 21:00 do 7:00 rano)
- 3-osobowa załoga: kapitan, kucharz, marynarz – pełna obsługa i wsparcie dla klientów
- Komplet ABC do nurkowania dla każdego z gości (rozmiar płetw należy zadeklarować z wyprzedzeniem)
- Dinghy z silnikiem
- Ubezpieczenie jachtu
- Końcowe sprzątanie
Pakiet VIP obejmuje:
- Transfery lotniskowe:
- po porannym przylocie bezpośrednio na jacht
- na wieczorny lot ostatniego dnia po wymeldowaniu
- Posiłki: śniadanie, lunch, kolacja (obsługa rozpoczyna się od lunchu pierwszego dnia, kończy lunchem ostatniego dnia)
- Nieograniczone napoje bezalkoholowe, soki, woda mineralna
- 0,25 l wina lub 0,5 l piwa na osobę na lunch i kolację
- Premium pościel (biała satyna) i dodatkowe poduszki
- 3 ręczniki na osobę (łazienkowe: 140×70 cm i 100×50 cm; plażowe 200×100 cm)
- 3 opłaty za zakotwiczenie w parkach narodowych i bilety (Curieuse, Coco Island, St Anne Marine)
- Wizyta na prywatnej wyspie Big Sister / Grande Seour z BBQ na plaży (bilety wstępu wliczone)
- Wycieczka do Vallée de Mai: transfer z/do Baie Ste Anne (Praslin) + bilety wstępu
- Środki konsumpcyjne jachtu (olej napędowy, paliwo, woda)
- Sporty wodne/dodatkowy sprzęt do użytku wspólnego:
- 2 x kajak morski
- 2 x SUP
- 2 x profesjonalne wędki trollingowe (możliwość złowienia świeżej ryby)
- Zjeżdżalnia Funair (o długości 9 m, bezpośrednio z pokładu na ocean – używanie zależne od warunków pogodowych)
- Komfortowe fotele
Niewliczone w cenę:
- Bilety lotnicze
- Osobiste ubezpieczenie podróżne
- Napoje alkoholowe (poza winem i piwem wymienionym w sekcji „Wliczone w cenę kabiny”)
- Opłata za zrównoważony rozwój środowiska turystycznego (100SCR na osobę za noc) płatna na miejscu gotówką
Included in cabin price:
Check-in Eden Island Marina: first day 9.00-11.00 a.m., cruise starting after all clients are boarded
Check-out Eden Island Marina: last day 4.00-5.00 p.m.
Effective use of first & last day of charter instead of standard afternoon check-in first day and morning check-out last day; no need to wait long hours after morning arrival before embarkation or after disembarkation before evening flight
Accomodation in air-conditioned double cabin with private bathroom
(A/C in service 10 hours per day, standard hours overnight 9 p.m. till 7 a.m.)
Crew of 3 members: captain, chef, deckhand – full service & support for clients
ABC snorkeling set for each client (fins size to be declared by client in advance)
Dinghy with engine
Yacht insurance
Final cleaning
VIP package includes:
Airport transfers: Direct transfers from airport morning flights to yacht for check-in
Direct transfer to airport for evening flights after check-out
Meals: breakfast, lunch, dinner (service starting with lunch first day, ending with lunch last day)
Drinks: unlimited soft drinks, juices, mineral water;
0,25l wine or 0,5l beer per person for lunch and dinner
Premium bed linen (white satin), extra cushions
3 towels per person (bath: 140×70 cm & 100×50 cm; swimming/beach 200×100 cm)
3 National parks anchoring fees & tickets (Curieuse, Coco Island, St Anne Marine)
Visit on private island Big Sister / Grande Seour (entrance tickets included) with BBQ on the beach
Trip to Vallée de Mai (transfer from/to Baie Ste Anne (Praslin) + entrance tickets)
Yacht consumables (diesel, fuel, water)
Watersports/additional equipment for shared use:
- 2 x sea kayak
- 2 x SUP,
- 2 x Pro trolling fishing rods (possibility to catch fresh fish)
- Funair slide (9m long, directly from flydeck to ocean – usage depending on weather conditions)
- Comfort seats
Niewliczone w cenę:
- Bilety lotnicze
- Osobiste ubezpieczenie podróżne
- Napoje alkoholowe (poza winem i piwem wymienionym w sekcji „Wliczone w cenę kabiny”)
- Opłata za zrównoważony rozwój środowiska turystycznego (100SCR na osobę za noc) płatna na miejscu gotówką
DZIEŃ 1.
EDEN MARINA > BEAU VALLON
Po zaokrętowaniu w Marinie Eden wypływamy w stronę zatoki Beau Vallon. Zatrzymamy się na pierwsze snorklowanie i lunch przy jednej z plaż na północy wyspy Mahe. Po lunchu przepłyniemy w głąb zatoki Beau Vallon, gdzie zakotwiczymy przy jednej z najdłuższych i najszerszych plaż na Seszelach. Tutaj spędzimy popołudnie i pierwszą noc na kotwicy na katamaranie. Będziemy podziwiać zachód słońca, a po kolacji dla chętnych będzie możliwość odwiedzenia fajnych barów z muzyką na plaży.
DZIEŃ 2.
BEAU VALLON > ANSE GEORGETTE > ANSE LAZIO
Po śniadaniu wyruszamy na ok. 4-godzinną przeprawę w stronę wyspy Praslin. Na lunch zatrzymamy się przy przepięknej Anse Georgette, która graniczy z luksusowym polem golfowym, na które można wejść bezpośrednio z plaży. Po chwili relaksu w tym miejscu czeka nas jeszcze krótki 20-minutowy rejs na plażę Anse Lazio, która jest uznawana za jedną z najpiękniejszych plaż nie tylko na Seszelach, ale i na świecie. Ponownie będziemy mogli spędzić trochę wolnego czasu na rozrywkach, zarówno przed, jak i po kolacji, gdyż kotwiczymy w tym miejscu na drugą noc naszego rejsu.
DZIEŃ 3.
ANSE LAZIO > ST. PIERRE > COTE D’OR (PRASLIN) > CURIEUSE
Poranna kawa, krótki relaks w błękitnym oceanie, śniadanie i płyniemy w stronę najdłuższej zatoki i plaży Praslin – Cote D’or oraz słynnej wysepki St Pierre, która jest idealnym miejscem do snorkelingu oraz jednym z najczęściej fotografowanych krajobrazów Seszeli. Tam też zjemy lunch, po którym udamy się na Curieuse, gdzie będziemy mieli okazję zobaczyć słynne olbrzymie żółwie gdyż jest to ich naturalny rezerwat. Na kolację i naszą wspólną trzecią noc na katamaranie zakotwiczymy właśnie w tym miejscu, a w razie niesprzyjających warunków pogodowych przepłyniemy do spokojnej zatoki przy Cote D’or.
DZIEŃ 4.
CURIEUSE > BIG SISTER > COCO ISLAND > FELICITE
Nasz czwarty dzień, wzmocnieni oczywiście pożywnym śniadaniem, rozpoczynamy od około 1-1,5 godzinnego rejsu na prywatną wyspę Big Sister (Grande Soeur), gdzie będziecie mogli nacieszyć się jej dziewiczym wyglądem oraz spędzić czas na rajskiej plaży (upewnijcie się tylko, że dotrzecie do drugiej strony wyspy – tam kryje się raj). Tam też nasz Chef przygotuje lunch w formie BBQ na plaży. Po lunchu wracamy na jacht i płyniemy na wysepkę Coco, która jest sklasyfikowana jako morski park narodowy ze swoją niepowtarzalną fauną i florą oraz cudownymi koralowcami. Następnie udamy się w stronę wyspy Felicite gdzie zakotwiczymy na wieczorne snorklowanie, kolację i oczywiście kolejny, już czwarty nocleg.
DZIEŃ 5.
FELICITE > LA DIGUE
Po śniadaniu skierujemy się w stronę La Digue, która uchodzi za najpiękniejszą i jedną z najczystszych i najmniej przekształconych przez człowieka seszelskich wysp wewnętrznych. Opłyniemy La Digue od południa wzdłuż przepięknych 3 plaż: Anse Cocos, Petite Anse i Grand Anse, które są warte zobaczenia ze względu na niesamowite formacje granitowe. Jeżeli warunki pogodowe pozwolą, zakotwiczymy w tym miejscu do lunchu. Następnie udamy się w stronę portu na La Digue, naprzeciwko którego zakotwiczymy na resztę popołudnia i nasz piąty nocleg. Port jest doskonałym punktem startowym do zwiedzenia całego La Digue. Można tutaj wypożyczyć rowery lub wynająć meleks z kierowcą i z ich pomocą zwiedzić całą wyspę. Proponujemy rozpocząć od północno-wschodnich plaż, które prowadzą do końca drogi przy Anse Fourmis. Po drodze warto zatrzymać się w malowniczym parku narodowym i na słynnej Anse Source d’Argent. Zwiedzanie wieńczy Grand Anse od strony lądu, wcześniej widziana podczas rejsu od strony oceanu. Dla wytrwałych – można przejść ścieżką przez dżunglę z Grand Anse, poprzez Petite Anse aż do Anse Cocos, ale trzeba na to przeznaczyć (tam i z powrotem) około 1,5-2 godzin oraz należy zabrać ze sobą minimum 1litr wody do picia na osobę, bowiem teren jest wymagający.
Nie musimy się spieszyć – na La Digue zostaniemy jeszcze prawie cały następny dzień, aby móc zarówno pozwiedzać wyspę, jak i spędzić czas na plażowaniu w przepięknej scenerii. Na koniec pełnego wrażeń dnia na jachcie będzie czekała na nas pyszna kolacja. A co dalej? Nic nie stoi na przeszkodzie, aby udać się ponownie na wyspę i odwiedzić któryś z barów serwujących tropikalne drinki przy kreolskiej muzyce.
DZIEŃ 6.
LA DIGUE > BAIE STE ANNE (PRASLIN)
Poranek na La Dique przywita nas tradycyjnie wspaniałym śniadaniem przygotowanym przez naszego Chefa. O ustalonej porze będzie też na wszystkich czekał na jachcie przygotowany lunch, a poza tym mamy czas wolny do godz. 16.30, aby każdy mógł go spędzić na wyspie wedle swojego uznania i zrealizować plany, na które brakło czasu w dniu poprzednim. O 17.00 podnosimy kotwicę i udajemy się
w stronę Baie Ste Anne (Praslin), gdzie będziemy mieli kolację oraz spędzimy wspólną szóstą noc tradycyjnie na kotwicy.
DZIEŃ 7.
BAIE STE ANNE > VISIT VALLÉE DE MAI > ST. ANNE MARINE PARK (MAHE)
Po śniadaniu udajemy się na wyspę Praslin na wycieczkę z przewodnikiem po parku narodowym Vallée de Mai, znajdującym się na liście światowego dziedzictwa UNESCO, gdzie będziemy mogli zapoznać się z endemicznymi gatunkami Seszeli, łącznie ze słynnym Coco de Mer. Po powrocie z wycieczki będzie na nas czekał przygotowany lunch, po którym udamy się w drogę powrotną na wyspę Mahe. Czeka nas ostatni długi ok. 4-godzinny rejs do parku narodowego St. Anne Marine. Zakotwiczymy na ostatnią siódmą noc w urokliwym miejscu, skąd będziemy mogli podziwiać wyspę Mahe oraz inne okoliczne mniejsze wysepki, jednocześnie delektując się zachodem słońca oraz ostatnią pyszną kolacją na katamaranie.
DZIEŃ 8.
ST. ANNE MARINE PARK > EDEN MARINA
Nie ociągając się po śniadaniu, korzystamy z ostatniego dnia wakacji. Snorkeling na pobliskiej rafie koralowej obowiązkowy! Zabawy na sprzęcie wodnym, wycieczka pontonem na pobliskie urokliwe plaże, złapanie ostatniej opalenizny – mamy nadzieję, że będą to momenty, które utrwalą wspaniałe wspomnienia z wakacji życia na naszym katamaranie.
Ok. godz. 13.00 serwujemy lunch, po którym ostatni raz podnosimy kotwicę i udajemy się do mariny Eden na wyspie Mahe. To krótki, ok. 20-minutowy rejs pozwalający po raz ostatni podziwiać piękno Seszeli z pokładu jachtu. W marinie cumujemy ok. godz. 14.30, więc mamy czas, aby spokojnie wziąć ostatni prysznic przed podróżą, spakować się i przygotować do opuszczenia pokładu. Przed godz. 17.00 rusza bezpośredni transfer na lotnisko.
Wliczone w cenę kabiny:
- Zameldowanie w marinie Eden Island: pierwszy dzień od 9.00 do 11.00 rano, rozpoczęcie rejsu po zaokrętowaniu wszystkich klientów
- Wymeldowanie z mariny Eden Island: ostatni dzień od 16.00 do 17.00
- Maksymalne wykorzystanie pierwszego i ostatniego dnia czarteru. Dzięki zameldowaniu w godzinach porannych i wymeldowaniu po południu, goście nie muszą bezczynnie czekać kilku godzin przed wejściem na pokład i przed wylotem.
- Zakwaterowanie w klimatyzowanej dwuosobowej kabinie z prywatną łazienką. (Klimatyzacja działa przez 10 godzin dziennie, standardowo w nocy od 21:00 do 7:00 rano)
- 3-osobowa załoga: kapitan, kucharz, marynarz – pełna obsługa i wsparcie dla klientów
- Komplet ABC do nurkowania dla każdego z gości (rozmiar płetw należy zadeklarować z wyprzedzeniem)
- Dinghy z silnikiem
- Ubezpieczenie jachtu
- Końcowe sprzątanie
Pakiet VIP obejmuje:
- Transfery lotniskowe:
- po porannym przylocie bezpośrednio na jacht
- na wieczorny lot ostatniego dnia po wymeldowaniu
- Posiłki: śniadanie, lunch, kolacja (obsługa rozpoczyna się od lunchu pierwszego dnia, kończy lunchem ostatniego dnia)
- Nieograniczone napoje bezalkoholowe, soki, woda mineralna
- 0,25 l wina lub 0,5 l piwa na osobę na lunch i kolację
- Premium pościel (biała satyna) i dodatkowe poduszki
- 3 ręczniki na osobę (łazienkowe: 140×70 cm i 100×50 cm; plażowe 200×100 cm)
- 3 opłaty za zakotwiczenie w parkach narodowych i bilety (Curieuse, Coco Island, St Anne Marine)
- Wizyta na prywatnej wyspie Big Sister / Grande Seour z BBQ na plaży (bilety wstępu wliczone)
- Wycieczka do Vallée de Mai: transfer z/do Baie Ste Anne (Praslin) + bilety wstępu
- Środki konsumpcyjne jachtu (olej napędowy, paliwo, woda)
- Sporty wodne/dodatkowy sprzęt do użytku wspólnego:
- 2 x kajak morski
- 2 x SUP
- 2 x profesjonalne wędki trollingowe (możliwość złowienia świeżej ryby)
- Zjeżdżalnia Funair (o długości 9 m, bezpośrednio z pokładu na ocean – używanie zależne od warunków pogodowych)
- Komfortowe fotele
Niewliczone w cenę:
- Bilety lotnicze
- Osobiste ubezpieczenie podróżne
- Napoje alkoholowe (poza winem i piwem wymienionym w sekcji „Wliczone w cenę kabiny”)
- Opłata za zrównoważony rozwój środowiska turystycznego (100SCR na osobę za noc) płatna na miejscu gotówką
Included in cabin price:
Check-in Eden Island Marina: first day 9.00-11.00 a.m., cruise starting after all clients are boarded
Check-out Eden Island Marina: last day 4.00-5.00 p.m.
Effective use of first & last day of charter instead of standard afternoon check-in first day and morning check-out last day; no need to wait long hours after morning arrival before embarkation or after disembarkation before evening flight
Accomodation in air-conditioned double cabin with private bathroom
(A/C in service 10 hours per day, standard hours overnight 9 p.m. till 7 a.m.)
Crew of 3 members: captain, chef, deckhand – full service & support for clients
ABC snorkeling set for each client (fins size to be declared by client in advance)
Dinghy with engine
Yacht insurance
Final cleaning
VIP package includes:
Airport transfers: Direct transfers from airport morning flights to yacht for check-in
Direct transfer to airport for evening flights after check-out
Meals: breakfast, lunch, dinner (service starting with lunch first day, ending with lunch last day)
Drinks: unlimited soft drinks, juices, mineral water;
0,25l wine or 0,5l beer per person for lunch and dinner
Premium bed linen (white satin), extra cushions
3 towels per person (bath: 140×70 cm & 100×50 cm; swimming/beach 200×100 cm)
3 National parks anchoring fees & tickets (Curieuse, Coco Island, St Anne Marine)
Visit on private island Big Sister / Grande Seour (entrance tickets included) with BBQ on the beach
Trip to Vallée de Mai (transfer from/to Baie Ste Anne (Praslin) + entrance tickets)
Yacht consumables (diesel, fuel, water)
Watersports/additional equipment for shared use:
- 2 x sea kayak
- 2 x SUP,
- 2 x Pro trolling fishing rods (possibility to catch fresh fish)
- Funair slide (9m long, directly from flydeck to ocean – usage depending on weather conditions)
- Comfort seats
Not included in price:
Airfares
Personal travel insurance
Alcoholic drinks above what’s mentioned in “included” Tourism environmental sustainability levy (100SCR per person per night) payable on site in cash
OPINIE
Robert
Cody, Amber, Griffin & Harrison
CONRAD:
Od razu po spotkaniu Conrada mieliśmy pewność co do jego umiejętności i doświadczenia; jest skromny i pewny siebie, spokojnie dowodził załogą i był w 100% świadomy tego, co dzieje się we wszystkich aspektach funkcjonowania łodzi. Był również bardzo dobrze nastawiony do nas. Spotykaliśmy się codziennie (lub częściej w razie potrzeby), aby zaplanować kolejne etapy, a on doradzał nam dobrze w oparciu o warunki i nasze oczekiwania co do aktywności i przystanków. Miał bardzo miłe i mentorskie podejście do naszych synów i poświęcał czas, aby pokazać / wyjaśnić / nauczyć ich aspektów wędkarstwa, żeglarstwa i opieki nad łodzią (wszystkie te rzeczy pokochali). Zauważyliśmy również, że w uprzejmy i konsekwentny sposób trenował i uczył Francisa w trakcie pracy. Jego dogłębna wiedza i nawigacja po wyspach oraz podwodnych obiektach była bezbłędna; czuliśmy się bardzo komfortowo, bezpiecznie i mieliśmy poczucie, że jesteśmy pod dobrą opieką. Conrad zwracał szczególną uwagę na nasze bezpieczeństwo w wodzie, podczas snorkelingu, pływania i korzystania z atrakcji wodnych; kiedy byliśmy w wodzie, stale czuwał, zachowując odległość dostosowaną do poziomu naszych umiejętności (lubimy trochę swobody); było jasne, że w razie jakiegokolwiek incydentu dzieliła nas tylko chwila. Czuliśmy się pewnie podczas zwiedzania, a jego zaufanie do nas szybko rosło, gdy obserwował nasze umiejętności w wodzie. BARDZO chciałbym popłynąć z nim jeszcze raz! Naprawdę tęsknimy za jego towarzystwem.
MICHEL:
Michel jest bardziej powściągliwy i poważny w swoim zachowaniu, ale też wykonał świetną robotę. Wydawał się nieco niepewny, jeśli chodzi o jego angielski, ale mimo to niczego nie przegapił… w 100% zrozumiał wszystko i zapewnił nam modyfikacje posiłków na bezglutenowe / dietetyczne dania. Jego potrawy były interesujące i super odżywcze. Chętnie modyfikował plany, gdy potrzebowaliśmy więcej szybkich / podstawowych posiłków dla naszych dzieci. Wydaje się, że nigdy nie widzieliśmy go poza kuchnią – był bardzo sumienny w planowaniu i przygotowaniu posiłków, a kuchnia była absolutnie nieskazitelna. Nie przychodzi mi do głowy ani jedno przygotowane przez niego danie, które by mi nie smakowało; na naszą prośbę pojawiało się wiele świeżych, zdrowych owoców / warzyw. Podczas naszej podróży złowiliśmy również dwie ryby, a Michel natychmiast wyfiletował nasze połowy. Cieszyliśmy się sashimi, które przygotował, a resztę grillował następnego wieczoru. Mogliśmy liczyć na dużą różnorodność.
FRANCES:
Frances jest ciepłym i radosnym człowiekiem. Jego towarzystwo świetnie pasowało do naszej rodziny. Był bardzo zabawny, a dla naszych synów był jak dobry starszy kuzyn; ma doskonałe podejście do dzieci i obaj chłopcy szybko uznali go za przyjaciela. Był ZAWSZE obecny, aby pomóc we wszystkim, co robiliśmy. Zawsze aktywnie oferował pomoc. Wykonał dobrą robotę, cierpliwie i dokładnie dbając o komunikację / planowanie między nami a Conradem. Wyraźnie było widać, że Conrad uczy go z pozytywnym nastawieniem, a on reagował z entuzjazmem. Jego ciepła, otwarta postawa bardzo nam odpowiadała; myślę, że jego obecność byłaby naprawdę wielkim atutem dla każdej rodziny z dziećmi. Ogólnie rzecz biorąc, ogromną atrakcją naszego wyjazdu była możliwość lepszego poznania Seszeli dzięki rozmowom z załogą i wspólnie spędzonym chwilom. Bez wahania zatrudniłbym całą trójkę ponownie. Świetnie współpracowali jako zespół. Bardzo pozytywne nastawienie i łatwa komunikacja.
Katamaran:
Pierwsze wrażenie, jakie zrobił na nas katamaran, było cudowne; załoga przywitała nas z zaufaniem, wielkimi uśmiechami i entuzjazmem związanym z rozpoczęciem naszej wspólnej podróży. Cały statek był WYJĄTKOWO CZYSTY, kiedy przyjechaliśmy, a załoga dobrze współpracowała, aby utrzymać go w takim stanie przez cały tydzień. Kabiny były przestronne i wygodne, podobało nam się miejsce na górnym pokładzie na mostku, dzięki czemu mogliśmy się rozłożyć w razie potrzeby, a zadaszony stół jadalny na rufie okazał się OBOWIĄZKOWY w słoneczne dni. Miał wystarczająco dużo miejsca na wszystkie zabawki wodne i był idealny do nurkowania i zabawy. Zdecydowanie osiągnęliśmy nasze główne cele: 1. odkrywanie i 2. spędzanie dużo czasu w wodzie. Seszele były pięknym miejscem, woda jest BŁĘKITNA i ciepła. Spotkania z dziką przyrodą były niesamowite, a łódź była wspaniałym środkiem transportu. Bardzo podobały nam się nasze wycieczki poza katamaranem (zarówno lądowe, jak i wodne). Zespół był zawsze przygotowany, a gdy wysiadaliśmy, żeby rozpocząć wycieczkę na lądzie, czekał na nas kierowca z transportem. Wycieczka do Valle de Mei była piękna, mogliśmy poczuć klimat dawnego miejsca, spędzając kilka dobrych godzin na lądzie. Wyspa Curieuse podobała się nam wszystkim. Amber i ja spędziliśmy tam trochę czasu 10 lat temu. To było wyjątkowe – zabrać naszych chłopców z powrotem i móc podzielić się z nimi naszym starym obozem. Byli zdumieni, widząc żółwie olbrzymie, gigantyczne kraby piaskowe i skoczki błotne. Spędziliśmy piękny czas, wędrując po wyspie. Bardzo podobało nam się również LaDigue, ale uważamy, że nie spędziliśmy na wyspie wystarczająco dużo czasu. Mógłbym spędzić tydzień na katamaranie, zwiedzając i bawiąc się w oceanie. Pod koniec tygodnia fajnie byłoby wysiąść w LaDigue na kilka dni, a następnie złapać prom z powrotem do Mahe na lot powrotny. Byłby to świetny sposób na 10-dniowy plan podróży. Ogólnie świetnie się bawiliśmy i, jak wspomnieliśmy wyżej, nie możemy się doczekać kolejnych rejsów.
– Cody, Amber, Griffin i Harrison